360 Graden Fotografie

LAAT BEZOEKERS EN KLANTEN BINNENKIJKEN MET EEN INTERACTIEVE VIRTUELE TOUR

Bij 360 graden fotografie sta je als kijker middenin de foto. Alsof je er bij bent! Op dit moment zijn er steeds meer platformen (Facebook, Youtube, Vimeo) die 360 graden fotografie (en video) ondersteunen. U kunt zich op dit moment nog onderscheiden door 360 graden fotografie in te zetten bij uw online activiteiten voor uw bedrijf, onderneming of evenement. Uw bezoekers krijgen daarmee een unieke ervaring die blijft hangen. Dat werkt!

Door verschillende 360 graden foto’s aan elkaar te koppelen ontstaat een virtuele tour door uw bedrijf, onderneming of evenement.

Beeldproductie kan de 360 graden  foto’s of op maat gemaakte tour voor u maken en online plaatsen op uw website, Facebook pagina of andere social media kanalen die dit ondersteunen.

tinyplanet_lambo

Wat is een 360 graden foto?

Een 360 graden foto is een foto die bestaat uit meerdere normale foto’s,  als deze foto’s op de juiste manier aan elkaar geplakt worden maakt dit een 360 graden foto. Dit houdt in dat je alles op de foto ziet van links naar rechts en van onder naar boven. Dus de hele omgeving waarin de 360 graden foto is genomen is hierop zichtbaar. Een gewone foto heeft afhankelijk van het brandpuntafstand van de lens een bepaald kader wat staat er in beeld en wat niet. Bij een 360 graden foto vervalt het kader alles staat op de foto, dus vaak staat de fotograaf er zelf ook op.

Hoe maak je een 360 graden foto?

Een 360 graden foto word in de meeste gevallen gemaakt door een camera met een fisheye of een ultra groothoeklens. (Fisheye: Een lens met een brandpuntafstand onder de 15mm/Ultragroothoek: vanaf 15mm tot 24mm) Met zo’n fisheye of ultra groothoeklens fotografeer je een zo wide mogelijk kader. Als je meerdere foto’s maakt kun je deze later stitchen (aan elkaar plakken van de foto’s) Hierdoor ontstaat er een 360 graden foto.

In het maken van zo’n 360 graden foto zit dus vaak meer werk dan bij het maken van een gewone foto. Dit komt omdat er in een 360 graden foto soms wel 12 gewone foto’s zitten verwerkt. Zelf kan het zo zijn dat de 360 graden fotograaf ervoor kiest om de foto’s als HDR (high dynamic range) foto te maken. Zo ontstaat er een 360 graden HDR foto. Ik ga hier niet uitgebreid uitleggen wat een HDR foto is maar het komt erop neer dat je meerdere foto’s maakt telkens een stop verder onder en overbelicht. deze foto’s plak je over elkaar heen en zo ontstaat 1 foto waarbij de onderbelichte en overbelichte gedeeltes er goed opstaan. Afhankelijk van het aantal foto’s die je verwerkt in een foto krijg je hierdoor een enorm dynamisch bereik. Stel je hebt 12 gewone foto’s nodig voor je 360 graden foto en al die 12 foto’s bestaan uit elk uit 9 stops. Dan heb je in totaal een 360 graden foto die is opgebouwd uit 12×9=108 foto’s. Als je dan een tour moet maken door een school kan je wel nagaan dat dit veel tijd kost en dit zal je terug zien in de uiteindelijk prijs voor de tour.

Hoe wij de 360 graden foto’s maken?

Bij Beeldproductie hebben wij geïnvesteerd in een professionele 360 graden camera. Deze camera heeft 6 Fisheye lenzen die met elkaar in verbinding staan. Hierdoor hoef ik niet meer 6-12 losse foto’s te maken voor een 360 graden foto.  Maar kan ik met een klik 6 foto’s maken die na het stitching proces (aan elkaar plakken van de foto’s) de 360 graden foto vormen. Ook kan ik er voor kiezen om de HDR modus te gebruiken waardoor de camera tot 9 stops kan fotograferen.

Maar dat is niet alles! Onze professionele 360 graden camera kan tijdens het fotograferen de 6 foto’s (of 6×9=54 foto’s HDR) direct in elkaar stitchen tot een 360 graden foto. Dit scheelt natuurlijk enorm veel tijd en zorgt ervoor dat wij onze 360 graden foto’s en Google Maps Business View tours goedkoper kunnen aanbieden.

Hoe kan je een 360 graden foto bekijken?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om een 360 graden foto te bekijken. De beste beste en de gaafste manier vind ik zelf d.m.v. een Virtual Reality bril. Vanaf het moment dat je de bril opzet sta je midden in de 360 graden foto. Dit is zo’n unieke ervaring en zou ik zeker iedereen aanraden. Ook al zijn deze virtual reality brillen niet meer onwijs duur toch heeft nog lang niet iedereen zo’n VR-bril in huis.

Kan ik zonder Virtual reality bril (vr bril) 360 foto’s bekijken?

Tuurlijk, je hoeft echt geen virtual reality bril in huis te hebben. Op online platformen als Facebook, Youtube en Google worden de 360 graden foto’s ondersteund. Het leuke ervan is dat je het nog niet overal ziet. Met een 360 graden foto val je dus nog op! Mocht je nog vragen hebben over 360 graden fotografie stuur onze 360 graden fotograaf dan snel een email: Jimi@beeldproductie.nl

360_graden_foto_MP

Vragen?

WIJ BIJTEN… ONS GRAAG VAST IN UW VOLGENDE PROJECT

Contact