Hoe maak ik een Tinyplanet?

sep_symbool

360   •   Juni 29, 2018

tinyplanet_lambo

Tinyplanet foto’s heb je vast een keer voorbij zien komen. Maar hoe maak je een Tinyplanet ? en wat zijn de beste tricks om zo’n speciale foto te maken. Omdat het een nieuwe manier van fotografie is, trekken deze foto’s direct al je aandacht.

In deze post zal ik jullie uitleggen:

  • Wat voor camera gebruik je?
  • Welke software gebruik je?
  • Hoe kan ik de kleur aanpassen?

Met wat voor Camera maak je een Tinyplanet?

Om zelf een Tinyplanet te maken kun je het best een 360 graden camera gebruiken. De basis van deze vorm van fotografie is namelijk een 360 graden foto. Maar ook met een gewone camera is het mogelijk kan je een 360 graden foto maken. Je maakt dan meerdere foto’s die je met software als photoshop aan elkaar stitched.

Welke software gebruik je om een Tinyplanet te maken?

Je hebt nu een 360 graden foto en wilt deze omzetten. Er zijn verschillende programma’s en apps op het internet te vinden om dit te doen. Ik gebruik hiervoor de Insta360 video player, als je deze media player heb gedownload is het eigenlijk het simpel. Sleep je 360 graden foto in de media player, onderaan kan je switchen tussen verschillende weergaven. Druk op Littleplanet en voila! Met de functie snapshot maak je dan een screenshot.

Hoe kan ik de kleur van mijn Tinyplanet aanpassen?

Als de screenshot is opgeslagen importeer ik hem in Photoshop, hier heb je een tal van mogelijkheden om de kleuren en eventuele andere bewerkingen aan te passen.

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar jullie resultaten

Tag ons op Socialmedia Instagram of Facebook met #BeeldproductieTiny, de origineelste resultaten zullen we later toevoegen aan dit bericht. Heeft u interesse in een unieke Tiny Planet foto van uw bedrijf, evenement of onderneming neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.