Hoe zet ik 360 graden foto’s op mijn WordPress website?

sep_symbool

360 graden foto’s op WordPress    •   April 7, 2018

360 graden foto’s en video’s zijn helemaal van deze tijd. Er komen steeds meer 360 graden camera’s op de markt en verschillende platformen zoals Youtube, Facebook en Vimeo spelen hier op in. Zo kun je als gebruiker al je 360 graden footage uploaden en delen met je online vrienden.

Omdat ik mijn 360 graden foto’s graag op mijn WordPress website wou laten zien, ben ik gaan zoeken naar de verschillende oplossingen hiervoor. Ik kwam de online 360 tour maker van VeeR tegen op het internet en deze werkte gelijk.

Geen moeilijke instellingen, binnen 10 minuten klaar

Om te werken met VeeR hoef je echt geen uren naar tutorials te kijken. Binnen 10 minuten stond mijn eerste tour online. VeeR is een online applicatie, je kan je gratis aanmelden en kan dan je meerdere 360 graden tours publiceren. De kwaliteit van de tour is erg hoog. Sinds kort is er binnen WordPress ook de mogelijkheid om via een shortcode je 360 afbeeldingen op je website te plaatsen. De kwaliteit is dan automatisch wel een stuk minder dan de kwaliteit van VeeR. Een ander verschil is dat de tour bij VeeR is opgeslagen en je website hierdoor minder tijd nodig heeft om de tour in te laden.

Voorbeeld