Professionele 360 graden videograaf gezocht

sep_symbool

360 graden video   •   Maart 25, 2019

Een 360 graden video laten maken door een professionele 360 graden videograaf. Dan bent u bij Beeldproductie aan het juiste adres. Onze creatieve 360 graden videograaf heeft veel ervaring met het opnemen van 360 graden video’s, hoge resolutie stitching en montage van de 360 graden beelden. De 360 graden video workflow is totaal anders dan bij normale video/ film.

Wat is het verschil tussen een 360 graden video en een normale video?

Het grote verschil is dat je bij een gewone video alles filmt binnen een bepaald kader/ frame. Bij 360 graden video wordt de totale omgeving vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat de 360 graden videograaf goed moet nadenken over de positionering van zijn 360 graden camera.

Wat is stitchen?

Omdat de 360 graden beelden worden vastgelegd met verschillende lenzen moeten deze losse beelden in de meeste gevallen aan elkaar geplakt worden. (stitchen noem je dit)  Het is van belang dat dit op de juiste manier gebeurd. Hierdoor voorkom je rare strepen/ effecten in het uiteindelijke 360 graden beeld.

Voorbeeld_stitchlijn

Elke 360 graden shot die je stitched is klaar voor montage. Dit is natuurlijk een groot verschil met normale video, hierbij rolt het shot kant en klaar uit de camera, los van colorgrading en framing. Voor het stitchen van 360 graden beelden gebruiken wij krachtige computers. Dit is nodig omdat de 360 graden beelden groot van bestand zijn. Anders ben je dagen bezig met alleen al het stitching proces.

Hoe monteer je 360 graden beelden?

De montage van de 360 graden beelden komt aardig in de buurt van normale video montage. Onze 360 graden videograaf gebruikt dezelfde professionele editing programma’s als bij een normale video edit, maar dan toch net op een andere manier. De verschillen hierin zijn vooral het reoriënteren van de 360 graden beelden en de 360 color grading.

Wilt u meer informatie over 360 graden video en bent u benieuwd wat onze 360 graden videograaf voor uw bedrijf, onderneming of evenement kan betekenen neem dan vrijblijvend contact op met onze 360 graden videograaf Jimi de Haas.